SUPORT

LEGISLATIA LA ZI

Soft legislativ online cu toata legislatia Romaniei la zi)

Acceseaza LEX on-lineCreeaza-ti un cont on-line

DESPRE NOI

MANUAL

1. Selectarea cuvintelor cheie si a criteriilor dupa care se face cautarea în baza de date de catre acest program legislativ Lex.

Se accepta simultan mai multe chei de cautare si orice combinatie a lor. Se poate realiza cautare dupa cuvinte cheie atât în titlul actelor normative (la Cuvinte – titlu) cât si în textul lor (la Cuvinte – text). Cautarea se face dupa radacina cuvintelor.

Cuvantul cheie sau criteriul dupa care se face cautarea trebuie adus in fereastra mare prin apasarea butonului “+”.

MAI MULT

Foarte important! In cazul in care se doreste realizarea cautarii dupa Cuvinte – titlu sau – text, dupa alegerea optiunii „Cautare” din meniul „Legi” se deruleaza mai intai bara ce cuprinde optiunile „titlu” si „in text”, se alege una din ele si doar apoi se va trece la inserarea cuvintelor legate de problematica vizata. Dupa fiecare cuvant tastat, nu uitati sa dati click pe butonul „+”. Pentru corectare se foloseste butonul „ – ”.

2. Rezultatele cautarii

„Index”: cuprinde toate actele normative regasite in in baza de date de catre acest program legislativ Lex2018

Dupa ce au fost selectate corect cuvintele si cheile dupa care se doreste sa se faca cautarea se apasa butonul “Cauta’ . În cazul în care cautarea s-a încheiat cu succes va apare o fereastra care contine în partea din stânga rezultatele cautarii, in parelel cu afisarea pe tot ecranul a listei actelor normative care verifica criteriile dorite.

Acest program legislativ va vizualiza continutul unui act normativ se executa “dublu click” pe numele lui din lista aparuta în fereastra din stânga sau direct pe link-ul care e atasat fiecarui titlu. (lista actelor gasite va apare pe tot ecranul )

Pentru a vizualiza continutul unui act normativ din fereastra care apare la apasarea butonului “Relatii” se executa “dublu click” pe numele lui .

În cazul în care cautarea nu se încheie cu succes (nu a fost gasit nici un act normativ care sa indeplineasca simultan toate conditiile impuse prin cheile de cautare), în partea din stânga a ferestrei nu va apare nici un nume de act normativ si aceasta va avea culoarea alba.

Daca se apasa butonul “Cauta in text ” dupa ce am deschis un act normativ acest program legislativ da posibilitatea cautarii dupa siruri de caractere din interiorul actului normativ accesat (unul sau doua siruri).

3. Actul compus

Mergand dupa ce ati deschis un act , pe butonul denumit ” Act compus ” aveti posibilitatea sa vedeti forma legii cu toate modificarile incluse direct pe text la un anumit moment dat ( ca o republicare ) acest program legislativ dand asadar posibilitatea afisarii formei actualizate a legii.

4. Exportarea unui text normativ

Textul actului normativ poate fi exportat din program legislativ într-un editor de text specializat (de exemplu “WORD”).

5. Tiparirea unui text normativ

Daca se doreste tiparirea de catre acest program legislativ se recomanda ca formatul paginii sa fie setat “A4”. Tiparirea se realizeaza fie apasand butonul „Imprima“ (ce prezinta 3 optiuni de tiparire), fie prin tiparirea din Word, unde a fost exportat documentul respectiv.

Se poate tiparii in intregime actul normativ, doar o anumita pagina, mai multe pagini sau selectiv paginile pare sau impare, dupa cum se poate tipari si numai un articol dintr-o pagina.

6. Relatiile cu alte acte normative

La apasarea butonului “Relatii”se va deschide o fereastra care contine numele si numarul actelor normative care sunt în relatie cu actul normativ vizualizat ( îl modifica, îl abroga, completeaza , fac referire la el etc.).

Acest program legislativ face posibila trecerea direct la actul normativ cu care este in relatie ,sau se pot afisa in paralel actele care au relatii reciproce.

7. Actualizarea bazei de date din programul legislativ Lex2016

Fisierul/fisierele de actualizare primit/primite vor aparea sub forma unui numar care reprezinta anul, luna si data actualizarii. De ex.: 20030327 reprezinta fisierul din anul 2003, luna 03 si ziua 27. Acestea se copiaza mai intai in directorul „Lex2016”. – actualizarea prin e-mail (Internet): Dupa ce s-a deschis mail-ul care contine fisierul/fisierele cu actualizarea, acesta/acestea se salveaza in directorul Lex2014 (cu ajutorul optiunii „Save attachment”). Se porneste programul legislativ Lex2016. Se merge in meniul „Legi – Actualizare” in care se va cauta fisierul/fisierele salvate anterior, se vor selecta si apoi se da ,,Open”

Exista si posibilitatea actualizarii automate prin Internet , care se face la pornirea calculatorului zilnic de catre acest program legislativ Lex2018 automat , daca utilizatorul este conectat la Internet tot timpul

8. Alte precizari

Daca se doreste ca noul act normativ sa nu fie suprascris peste cel vechi trebuie selectata în prealabil optiunea “Fereastra noua” din ‚ Relatii’ Acest lucru va duce la deschiderea unei noi ferestre în care va apare con t inutul noului act normativ. Butoanele “>>” si “<<” faciliteaza navigarea între actele normative care au fost accesate.

Program legislativ fiabil Lex2016 , va urmari in paralel un act normativ deja afisat cu altul aflat in relatie cu acesta (vezi butonul Relatii)Pentru aceasta , se selecteaza optiunea “Fereastra noua ‘’ si imediat apoi optiunea „Mozaic” din acelasi meniu „Ferestre”. Se da apoi dublu click pe unul din actele normative ce apar in lista de la butonul „Relatii”. Acest act va aparea in cea de-a doua fereastra deschisa.

ACTUALIZARE:

Actualizarea prin e-mail:
Presupune trimiterea fisierelor de actualizare prin e-mail zilnic , fisiere care sunt sub forma unei arhive ce va fi salvata in directorul programului, dupa care se apeleaza procedura de actualizare dand calea spre fisier. Acest program legislativ va fi in masura astfel sa integreze noutatile legislative in baza sa de date.

Actualizarea prin CD:

MAI MULT

In cazul in care nu aveti posibilitatea de a primi fisierele prin e-mail sau de a le descarca de pe Internet se vor trimite lunar CD-uri cu fisierele de actualizare , care contin actele aparute in cursul lunii si pe care Lex2018 , program legislativ performant le va integra de asemenea in baza de date.

Actualizarea prin Internet:
presupune ca pe baza unei parole si a unui user name sa va conectati la un anumit site si sa va descarcati dvs. fisierele de actualizare zilnic , dupa care informatia va fi integrata in program in acelasi mod ca si la celelate variante (se apeleaza procedura de actualizare Legi – Actualizare si apoi se da calea spre fisier)

DESCARCA LEX VERSIUNEA DESKTOP DEMO

Actualizarea prin Internet automata:
In cazul in care sunteti conectat tot timpul la Internet acest program legislativ are capacitatea de a lua singur de pe net zilnic actualizarile la pornirea calculatorului in mod automat , dvs. avand astfel noutatile legislative implicit .

Descarca acum

Lex – soft legislatie Trial

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati un formular.La sfarsitul completarii formularului incepe descarcarea gratuita a variantei de evaluare a acestui program legislativ exceptional!